Naslovnica Lokalne Teme Saopćenja Srijeda u Vis...

Srijeda u Visokom: Zabilježene tri tuče, jedna osoba povrijeđena u saobraćajnoj nesreći

288

Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo.

Evidentirana su četiri narušavanja javnog reda i mira iz čl. 3 Zakona o Javnom redu i miru ZDK (3 x Tuča i Naročito drsko ponašanje).

Izvršen je uviđaj na licu mjesta jedne saobraćajne nezgode u kojoj je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.

Policijski službenici kontrolisali su 39 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 23 prekršajna naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilo pod uticajem alkohola, nekorištenje svjetala u toku vožnje, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.

Također, policijski službenici PS Visoko napisali su 2 prekršajna naloga koji su u predhodnom periodu evidentirani na raskrsnicama koje su pokrivene video nadzorom i LPR kamerama i to 1 prekršajni nalog zbog nezaustavljanja vozila na znak crvenog svjetla i  1 prekršajni nalog zbog nepropisnog prestrojavanja ili skretanja u raskrsnicama.

Na zahtjev građana izvršeno je 9 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Visoko.co.ba/PS Visoko

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.