Šta se događa sa Severinom: Otkazani koncerti, loša prodaja albuma…

122

Neki to tumače kao posljedicu prekida dugogodišnje saradnje s menadžerom Tomicom Petrovićem.

MARKETING

U trendu su ekskluzivni prostori i festivalski nastupi diljem regije, a tvrđave su apsolutni hit sezone. Za većinu koncerata ulaznice planu u trenu. Problem je ćudljivo vrijeme, zbog kojeg se otkazuju nastupi.

Dok za većinu nas ljetna sezona znači planiranje godišnjih odmora i opuštanje od posla i obaveza, za većinu domaće muzičke scene pravi posao s dolaskom ljeta tek počinje, a umjesto na plaže ili u seoskoj idili, većinu vremena provode na cesti, putujući od gaže do gaže.

I dok su prijašnja ljeta uglavnom bila rezervirana za nastupe po klubovima ili na feštama, posljednjih nekoliko godina, tvrde dobri poznavaoci estradnih događanja, sve su popularniji veliki koncerti na atraktivnim lokacijama, stadionima, ljetnim pozornicama.

Usto, svoj veliki preporod doživjeli su i festivali, koji su diljem zemlje sve posjećeniji, a u svom programu imaju najpoznatija domaća muzička imena. Ako se gledaju upravo veliki nastupi, predvodnik je liste omiljeni splitski muzičara Petar Grašo.

– Do kraja ljeta čeka nas više od 20 velikih koncerata. Moja ekipa i ja ne stajemo ni s krajem ljeta jer nas i do kraja godine čeka još mnogo velikih koncerata. Između ostalih, tu je i nastup u Areni u Ljubljani, koji me posebno raduje jer u tom prostoru dosad još nisam nastupio – ispričao je Grašo.

Po broju zakazanih nastupa, u stopu Petra Grašu prate Massimo Savić, Tony Cetinski i Jelena Rozga.

Najveća gubitnica ovog ljeta Severina jedna je od najvećih zvijezda regije.

Osim što joj se novi album ne prodaje najbolje, nekoliko joj je koncerata otkazano, a nastupa manje no ikad. Neki to tumače kao posljedicu prekida dugogodišnje saradnje s menadžerom Tomicom Petrovićem, što se odrazilo na njenu karijeru.

 

Visoko.co.ba/avaz.ba

 

Komentari

komentara