Stadion Mladosti je poput Old Trafforda za druge bh. travnjake!

1688
IF

Danas su se završavali posljednji radovi na stadionu FK Mladost Doboj Kakanj pred sutrašnju utakmicu sa Sarajevom, prvu na domaćem terenu u Premijer ligi BiH.

MARKETING

Stadion je danas obišla i ekipa iz FK Sarajevo i nisu mogli sakriti oduševlljenje urađenim. Jedan od direktora sarajevskog tima rekao je: ”Ovaj stadion je poput Old Trafforda za sve druge bh. travnjake.”

Ukupan kapacitet stadiona trenutno je 3.500 sjedećih mjesta. Prema najavama iz FK Mladost organizovano na utakmicu dolazi 700 navijača Sarajeva, a najavljeno je još oko 20 kombija i 100 automobila.

”O važnosti utakmice nije potrebno govoriti. Dovoljna je činjenica da ćemo dočekati prvaka države. U toku ove sedmice odmorili smo ključne igrače kroz Kup. Izuzev Hadžića, Musića i Ramovića odmorio sam sve igrače koji će konkurisati za početnu postavu protiv Sarajeva. Vjerujem da ćemo jednom dobro igrom i požrtvovanošću izboriti pozitivan rezultat. Rasterećeni smo što se pritiska tiče jer igramo protiv prvaka i svaki rezultat u kojem nećemo izaći kao gubitnici je odličan za nas. ” rekao je Ibro Rahimić, trener tima iz Doboja kod Kaknja.

Utakmica počinje u 13:30 sati. Cijena ulaznice za zapadnu tribinu je 5,00 KM, a za sjevernu 7,00 KM.

Komentari

komentara