Stazama uspjeha Visočana: Nezir Ohran stekao UEFA A trenersku licencu

1179

Nakon uspješne golmanske karijere, naš sugrađanin Nezir Ohran već duži niz godina trener je golmana i uspješan je u tom poslu u Norveškoj. Posebno se taj njegov rad istaknuo kroz klub Algard FK, ali i kroz rad u savezu NNF-Rogeland fudbal, u kojem je on jedini trener sa prostora balkana.

Upravo zahvaljujući tim uspjesima i sjajnom trenerskom poslu koji obavlja, Ohran je prethodnih dana završio i posljednju fazu svoje naobrazbe, te je stekao UEFA A trenersku licencu, čime je sebi otvorio vrata profesionalnog rada na najvišem nivou u nogometu.

“Čestitamo Neziru Ohran za stečenu UEFA A-dozvilu. To je odlično za naš klub, koji se sada zahvaljujući Neziru i Bou Andersenu, može pohvaliti da ima dva trenera sa vrhunskim licencama”, stoji na klupskoj Facebook stranici Algard FK.

Gratulerer Nezir Ohran med UEFA A-lisens. Stor stas for ÅFK som nå kan skilte med to trenere med denne lisensen. Bo Andersen er den andre.

Gepostet von Ålgård FK am Donnerstag, 12. September 2019

Inače, Nezir Ohran rođen je 4. jula 1974. godine u Visokom, gdje je i započeo karijeru u visočkoj Bosni. Poslije toga, nastupao je za FK Rudar, NK Jedinstvo, NK Travnik, kao i za neke od klubova iz Norveške, Švedske i Islanda.

Bolji poznavaoci bh. nogometa znaju da je Ohran bio u vrhu premijerigaških golmana, a tako se razvija i u trenerskom poslu.
Za 14 godina rada u “dijaspori”, uz porodični život sa suprogom i troje djece, Ohran je postao bosanskohercegovački ambasador sporta, mastor golmaskog zanata.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara