Naslovnica BiH Politika Stevandić na ...

Stevandić na forumu u Moskvi: Saradnja nema alternativu

11

Nenad Stevandić, predsjedavajući Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, rekao je da je na Međunarodnom forum o razvoju parlamentarizma u Moskvi apostrofiran zajednički interes da pored svih razlika učestvujemo u održavanju stabilnosti i razvoja u svijetu, a poruka je da saradnja nema altenativu.

On je u izjavi za “Nezavisne” rekao da je poruka foruma da razlike u državama i uređenjima i statusu u parlamentima istoka i zapada i Afrike nisu prepreka za saradnju.

Stevandić je rekao i da je naglašena uloga parlamenata koji su različiti u različitim zemljama, ali im je zajedničko da biraju i kontrolišu vlast i da su najveći reprezenti naroda i građana.

“Jedan od tri dana foruma je posvećen Africi koja je često u sjeni istok-zapad relacija, a ima veliki potencijal kako u resursima, ali i u broju stanovnika ali i država”, rekao je Stevandić.

On je dodao da je ovaj forum jedan od najvećih u svijetu (800 parlamentaraca preko 230 zemalja) postao već tradicionalan i učešće na njemu je veoma važno jer kako je rekao, svi participiramo ciljevima mira i razvoja, očuvanja planete, unapređenju kvaliteta života i zdravlja te promocija novih tehnologija posebno IT sektora.

visoko.co.ba/nezavisne.com

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.