Što hitnije nastaviti reformske procese i provođenje socioekonomskih mjera

85

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i zamjenici predsjedavajućeg, ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i ministarka spoljnih poslova Bisera Turković razgovarali su danas u Sarajevu sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH Johannom Sattlerom.

MARKETING

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH u svjetlu nastavka evropskih integracija

Predsjedavajući Tegeltija je ovom prilikom istakao opredijeljenost Savjeta ministara za nastavak evropskog puta BiH kroz ispunjavanje prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, a uz puno uvažavanje i poštovanje Ustava i Dejtonskog sporazuma, te opredjeljenje za vidljiv ekonomski napredak.

Sagovornici su ocijenili da je neophodno što prije usvojiti memorandum kako bi se zaključio Sporazum o korištenju sredstava makrofinansijske pomoći EU. Zajednički je konstatovano da je u cilju prevazilaženja ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom virusa korona, potrebno što hitnije nastaviti reformske procese i provođenje socioekonomskih mjera, te u tom kontekstu pokrenuti privredne aktivnosti i vratiti radna mjesta.

Razmijenjena su mišljenja i o investicionim planovima za naredni period, a predsjedavajući Tegeltija se ovom prilikom zahvalio ambasadoru Sattleru na učinjenim naporima u pružanju pomoći građanima i institucijama BiH kako bi se izborili sa problemima izazvanim pandemijom novog virusa Covid -19, saopšteno je generalnog sekretarijata Savjeta ministara BiH.

 

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara