Stranka za BiH izbacila iz stranke načelnika Zavidovića Hašima Mujanovića zbog zloupotreba

2693

Velika sala Centra za kulturu Zavidovići, bila je mjesto održavanja Izborne skupštine Stranke za Bosnu i Hercegovinu Zavidovići, na kojoj je 28.09.2019. goeine izabran novi saziv Općinskog savjeta SBiH Zavidovići.

Ukupno 170 delegata Izborne skupštine, sa Izborne liste od 33 kandidata, izabralo je 15 članova u novi saziv Općinskog savjeta.

Delegati su u svom izlaganju pozdravili spremnost Stranke da se suoči sa problemima u vlastitim redovima, da identifikuje odgovorne osobe i da ih pozove na odgovornost, bez obzira na položaj u Stranci ili na javnu funkciju koju obavljaju.

Izbornoj skupštini su kao gosti prisustvovali:
predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Amer Jerlagić, predsjednik Glavnog odbora Muhidin Alić,
predsjednik Kantonalnog vijeća SBiH Zenica Hasan Handžić i predstavnici Stranke iz susjednih Općina.

Najviši zvaničnici Stranke pohvalili su uspješnu organizaciju Izborne skupštine, čestitali izbor novom rukovodstvu i izrazili uvjerenje da će ovaj saziv Općinskog savjeta kvalitetno provoditi programsku orijentaciju i ciljeve Stranke za Bosnu i Hercegovinu, prvenstveno vodeći računa o kolektivu i interesu građana Općine Zavidovići, a ne o vlastitim i interesima pojedinaca, kao što je radilo prethodno rukovodstvo.

Predsjedništvo Izborne skupštine se zahvalilo Mjesnim odborima i aktivistima na pripremi Izborne skupštine i delegatima na odzivu.

Također, Predsjedništvo se zahvalilo najvišim zvaničnicima Stranke na spremnosti da se beskompromisno obračunaju sa pojedincima u vlastitim redovima koji su u kontinuitetu koristili Stranku za ostvarivanje ličnih interese.

Novim članovima Općinskog savjeta su čestitali na izboru i zaželjeli uspjeh u radu.

 

Visoko.co.ba/Jasmin Muhić

Komentari

komentara