Naslovnica ZDK Politika Stranka za Bi...

Stranka za BiH izbacila iz stranke načelnika Zavidovića Hašima Mujanovića zbog zloupotreba

2490

Velika sala Centra za kulturu Zavidovići, bila je mjesto održavanja Izborne skupštine Stranke za Bosnu i Hercegovinu Zavidovići, na kojoj je 28.09.2019. goeine izabran novi saziv Općinskog savjeta SBiH Zavidovići.

Ukupno 170 delegata Izborne skupštine, sa Izborne liste od 33 kandidata, izabralo je 15 članova u novi saziv Općinskog savjeta.

Delegati su u svom izlaganju pozdravili spremnost Stranke da se suoči sa problemima u vlastitim redovima, da identifikuje odgovorne osobe i da ih pozove na odgovornost, bez obzira na položaj u Stranci ili na javnu funkciju koju obavljaju.

Izbornoj skupštini su kao gosti prisustvovali:
predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Amer Jerlagić, predsjednik Glavnog odbora Muhidin Alić,
predsjednik Kantonalnog vijeća SBiH Zenica Hasan Handžić i predstavnici Stranke iz susjednih Općina.

Najviši zvaničnici Stranke pohvalili su uspješnu organizaciju Izborne skupštine, čestitali izbor novom rukovodstvu i izrazili uvjerenje da će ovaj saziv Općinskog savjeta kvalitetno provoditi programsku orijentaciju i ciljeve Stranke za Bosnu i Hercegovinu, prvenstveno vodeći računa o kolektivu i interesu građana Općine Zavidovići, a ne o vlastitim i interesima pojedinaca, kao što je radilo prethodno rukovodstvo.

Predsjedništvo Izborne skupštine se zahvalilo Mjesnim odborima i aktivistima na pripremi Izborne skupštine i delegatima na odzivu.

Također, Predsjedništvo se zahvalilo najvišim zvaničnicima Stranke na spremnosti da se beskompromisno obračunaju sa pojedincima u vlastitim redovima koji su u kontinuitetu koristili Stranku za ostvarivanje ličnih interese.

Novim članovima Općinskog savjeta su čestitali na izboru i zaželjeli uspjeh u radu.

 

Visoko.co.ba/Jasmin Muhić

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.