Naslovnica Lokalne Teme Negativno Visoko Strava i užas...

Strava i užas u Visokom! Čovjek nestao i nakon 15 dana pronađen mrtav u Zagoricama sa rastrganim tijelom usljed ujeda pasa lutalica

3565

Nijaz Salman koji je živio u naselju Donje Rosulje u Visokom zadnji put je viđen od strane komšija 01.09.2016.godine. Od tada mu se gubi svaki trag. Njegova djeca su navodno nestanak prijavila policiji da bi tek prije desetak dana mrtvo tijelo ovog nesretnog čovjeka bilo pronađeno u selu Zagorice u katastrofalnom stanju koje su uzrokovali ujedi pasa lutalica i muhe.

Kako tvrde komšije Nijaza Salmana, u zadnjih godinu dana on je bio narušenog zdravlja i u nekoliko navrata se dešavalo da nestaje od kuće. Oni su zatim sve to prijavili u JU “Centar za socijalni rad” Visoko kako bi isti bio zbrinut. Nakon toga jedan period Nijaz je proveo u bolnici da bi nakon povratka kući opet nestao 01.septembra.

Kako saznaje Visoko.co.ba tijelo Nijaza Salmana trenutno se nalazi u JKP “Gradska Groblja” Visoko gdje se utvrđuje stvarni uzrok smrti.

Za Nijaza Salmana sad je već kasno, ali u jeku predizbornih obećanja koja slušamo svaki dan Visočani treba da znaju da živimo u sredini gdje se oni koje biramo na izborima ne brinu za nas. Kako drugačije objasniti činjenicu da u 21.vijeku u maloj sredini kakva je Visoko nestane čovjek, da niko javno ne objavi nestanak i da nakon 15 dana bude pronađen mrtav.

Gdje su sad svi ovi koji se kroz izbore bore za fotelje i radna mjesta u javnim preduzećima i ustanovama, ko će preuzeti odgovornost za ovaj slučaj, a u velikoj mjeri su i sami odgovorni.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.