Naslovnica Preporuka Strip “...

Strip “Infra Devil” Berina Tuzlića predstavljen u Zagrebu

8
U Klubu Hrvatskog društva likovnih umjetnika autor stripa Berin Tuzlić predstavio je strip i razgovarao o procesu njegovog stvaranja, ali i iskustvenim praksama kroz scenarističko i crtačko oko.

“Nothing could change generations that grew up controlled by the big mind?!” redak je kojim započinje strip Infra Devil koji propituje realizam na ovim prostorima odnosno shvatanje društvenog stanja od šire čitateljske publike van granica jugoistočne Europe. Naše svakidašnje priče koje van Balkana zvuče kao science fiction čine okosnicu novog Tuzlićevog umjetničkog uratka.

Strip, kako je to saopćeno, ima 140 stranica, na engleskom je jeziku, a ono što ga posebno odlikuje, jest QR kod na naslovnici čijem skeniranjem čitatelj ima mogućnost slušati ili downloadati dRUMELODY muziku, multimedijalni projekt koji futurističkim pristupom otvara novu eru elektronske muzike.

Strip junakinja nastala je kao cover albuma Aero dRUMELODY, a motivi su korišteni i u video animiranom spotu. Ovo je drugi po redu strip album, prvi je izašao kao Devil in side. Tom je prilikom Tuzlić svoju autorsku muziku spojio sa istoimenim stripom i animiranim filmom i videom.

Strip će biti moguće kupiti u Hrvatskoj u Strip centru “Tino” koji je i distributer za Hrvatsku.

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.