‘Stručni štab’ – satirično-humoristični projekat mlade ekipe iz BiH

299
Foto: 'Stručni štab'

Portal Šatro.info već nekoliko godina aktivno radi na proizvodnji satiričnog sadržaja, duboko utemeljenog u stvarne probleme našeg društva. Uvidjevši da je vrijeme krenuti u novi oblik medijskog djelovanja, novinarski tim portala krenuo je u realizaciju serije “Stručni štab”.

“Već nekoliko godina aktivno radimo na ovom projektu, tražeći adekvatnu formu kako napraviti neku novu formu humora, ali kroz satiru na šta je naša publika navikla. Godinama komuniciramo s našim čitateljima, i često smo dobijali komentare da bi voljeli da vide ekranizaciju pojedinih tekstova ili nečeg novog što bi izašlo iz našeg tima. Tako smo počeli s pisanjem scenarija, ideje su se nizale, a u konačnici priključio nam se ogroman broj umjetnika i mladih iz čitave zemlje”, poručuju autori.

Serija prati priču trojice glavnih likova, koji događaje posmatraju iz realnog vremena, dok su skečevi bazirani na nadrealnim dešavanjima, kreirani kao parodija na stvarne probleme. Glavni glumci u seriji su Filip Radovanović, Saša Krmpotić, Kerim Čutuna, Adnan Goro, Emir Fejzić, Alisa Čajić i Damir Kustura, a kroz serijal će se provući još mnoga imena mladih glumaca iz naše zemlje.

“Mufa,Gogo i Zike su tri mladića koje možete sresti u svakom kafiću za istim stolom. Predstavljaju tri različita pogleda i profila ljudi. Izuzetno nam je drago što je ova serija prerasla u projekat,te da je uspjela okupiti jednu čitavu generaciju kreativaca iz naše zemlje. Veliki broj mladih, ali i onih starijih glumaca s Akademije scenskih umjetnosti se priključio. Priključio nam se i kreativni tim poput ekipe Helem Nejse. Svi navedeni akteri u neku ruku kreiraju i mnoge druge autorske sadržaje, ali nam je drago da smo se svi zajedno okupili u Stručnom štabu”, dodaju autori.

Stručni štab je opjevan i prije izlaska serije na novom albumu benda Helem Nejse, koja je namjenski rađena za serijal. Režiju potpisuje Saša Peševski, a scenarij Haris Dedović, Vladimir Čolaković i Mirza Salković.

“Ako vam se sviđa recite svima, a ako vam se ne sviđa napišite u komentar da smo blijeda kopija Nadrealista i da se nikad ništa više takvo neće napraviti na ovim prostorima”, zaključuje autorski tim kroz smijeh.

Linkovi za prve dvije pilot epizode:

 

Visoko.co.ba/Šatro.info

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.