Studenti zapalili šumu – kazna 13,5 miliona eura

114

Dvojica studenata proglašeni su krivim za izazivanje šumskog požara u italijanskom regionu Como i izrečena im je kazna od 13,5 miliona eura.

MARKETING

Mladići stari po 22 godine napravili su roštilj 30. decembra prošle godine u planinskoj šumi koja pripada jednom od njihovih djedova, a potom je izbio požar. Veliki račun koji im je isporučen izračunali su lokalni zvaničnici po formuli koja se koristi za izračunavanje štete od požara, prenio je BBC.

Jedan od studenata rekao je italijanskim medijima da su njih dvojica “žrtveni jarci” zbog požara koji ne može biti objašnjen.
Mladić je rekao listu “Stampa” da “duboko žali”, ali da je bilo više izvora požara i da su on i njegov kolega “stvarne žrtve ove priče”.

Tužilaštvo je tvrdilo da je istragom utvrđeno da je požar nastao na ovom imanju od žara iz roštilja, u kombinaciji sa veoma suhim uslovima. Krivica je zajednički pripisana dvojici mladića i vlasniku imanja.

Požar je trajao nekoliko dana, a za to vrijeme uništeno je oko 1.000 hektara šume na planini Berlinghera. Saopšteno je da je šteta na oko 100 hektara nepovratna.

federalna.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara