Studentsko ljeto 2018: Muharem Hadrović iz Olova pobjednik Večeri zabavne muzike

229

U Sportskoj dvorani u Maglaju prve festivalske večeri u sklopu programa “Veče zabavne muzike”, prisutnima se redstavilo 12 učesnika iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine i regiona. Na pozornici 47.”Studentskog ljeta” pjevala je Tuzla, Vareš, Olovo, Prokuplje, Temerin, Zenica, Mostar, Kotor Varoš, Zavidovići i Sarajevo.

MARKETING

Festivalske večeri otvorenim proglasio je Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić i istakao:

„Hvala vam što ste svojim dolaskom ukazali čast ovoj tradicionalnoj muzičkoj manifestaciji koja se 47. put održava u našem gradu, a što je najbolji dokaz koliko je ona vrijedna svima nama, a posebno onima koji su uspjeli da je do danas očuvaju. Pred nama su završne festivalske večeri sa učesnicima iz Bosne i Hercegovine, ali i regiona. Sjajni pjevači poput Gorana Gerina, Severine, Lepe Brene, Alme Čardžić, Asima Brkana su započeli karijeru u našem gradu, vjerujemo da će se tako i nastaviti.„

Posjetioci su uživali u izvedbama kvalitetnih izvođača, a isti su osigurali vrijedne nagrade. U sastavu stručnog žirija festivalskih večeri su Fahrudin Pecikoza predsjednik, Amela Gadžo, Alma Čardžić, Azahari Omersoftić i Aldina Aganović , dok je u sastavu žirija novinara Uma Isić predsjednica, Hajdar Arifagić, Faruk Zupčević, Amir Saletović i Dragan Pećić.

Titulu pobjednika Večeri zabavne muzike uzeo je Muharem Hadrović iz Olova, drugo mjesto stručnog žirija pripalo je Melani Marijanac, a treće mjesto Irmi Hasić, kao i nagrada publike. Nagrada novinara otišla je u ruke Mustafe Bidžana, a Marija Župljanin dobila je nagradu za najmlađu učesnicu.

Nakon proglašenja najboljih, prisutni su imali priliku uživati u dvosatnom koncertu Zabranjenog pušenja i brojnim hitovima koji su obilježili mnoge generacije.

 

 

 

Visoko.co.ba/Maglaj.net

Komentari

komentara