Naslovnica Lokalne Teme Negativno Visoko Sturmabteilun...

Sturmabteilungen: OO SDA Visoko ne može u Visokom nigdje ni za pare organizovati Izbornu skupštinu

1340

Nakon cirkusa sa OO SDP Visoko koji se desio, a vezano za miniranje političkog skupa te partije kojem su trebali prisustvovati najviše pozicionirani članovi partije i sprječavanja izdavanja dozvole da se skup održi u Velikoj sali Općine Visoko, koja bi valjda trebala biti sala kako svih političkih subjekata u Visokom, tako i svih Visočana, te još većeg cirkusa sa isključivanjem električne energije za vrijeme održavanja jednog drugog skupa uz svu neprincipijelnost nositeljica izvršne vlasti koje Visoko doživljavaju i prema visočkoj imovini se ophode kao prema privatnoj prćiji, na sceni je najnovije blamiranje i treniranje strogoće.

Ovoga puta u pitanju je OO SDA Visoko i njihova Izborna skupština zakazana za 01.04.2018.godine. Već od ranije i SDA kao i SDP je imala slična iskustva sa Velikom salom Općine Visoko kada je trebalo da se održi sastanak Općinskog odbora.

Međutim, nema ovdje principijelnosti bez obzira na neke smiješne i amaterske akte koje piskaraju tamo nekakvi savjetnici na izmišljenim radnim mjestima i sa sumnjivim diplomama fakulteta i srednjih škola. Jer da ima, isti princip bi bio primjenjen i za OO Demokratska Fronta i OO BPS Sefer Halilović koji nisu imali slične probleme kada im je ista ta Velika sala bila potrebna.

Nekada najjača politička opcija u Visokom suočava se sa poniženjem da čak ni za novac ne može zakupiti adekvatan prostor u Visokom, a to su sala u Gradskom kinu ili u KC Altindag. Kakve li ironije, oni su i izgradili taj Centar na štetu nekih visočkih porodica i sa sumnjivim upotrebnim dozvolama. Iz OO SDA Visoko su prvo usmeno dobili potvrdu da je pomenuta sala u KC Atindag slobodna i zatraženo je da se obrate pismenim putem, tačnije da pošalju zahtjev. Nakon toga dobili su odgovor kako je sala zauzeta cijeli dan od 08-20.00sati. U pokušaju promjene termina i zakupljivanja sale dobili su naknadni odgovor da su sve sale unutar te “turske hedije” zauzete do 15.04.2018.godine. Isti je slučaj i sa Kino salom za koju su dobili pojašnjenje kako nema grijanja!? Ovo je ujedno i vrhunac ponižnja u kojem po uzoru na Njemačku 1933.godine, nakon Općinske sale jedan politički subjekt ne može dobiti bilo koju salu u Visokom ni po komercijalnoj cijeni kako bi održao politički skup i izabrao novog predsjednika stranke.

Navodno cijene zakupa tih famoznih sala koje su “braća” Turci i “prijatelj Visokog” Veysel Tiryaki iz Erdoganovog “prijateljskog” Altindaga poklonili svojoj političkoj i ideološkoj “braći” u Visokom košta 300, odnosno 500KM, zavisno od veličine prostora, s tim da su zabilježeni slučajevi i jeftinijih varijanti. Ali bi svakako bilo interesantno kroz finansijsko poslovanje Javne ustanove koja gazduje Gradskim kinom i KC Altindagom pogledati koliko je ista prihodovala od silnih političkih promocija i inih događaja koji su tamo održani u proteklom periodu i da li živimo u gradu jednakih mogućnosti za sve ili zaista neko Visoko doživljava kao svoj dnevni boravak i babovinu u kojoj mogu da prde i smrde bez obzira što to nekome i smeta, a ko nije uslovljen bilo čime da trpi te smradove.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.