Suada i Muše: Balerina i fudbaler koji su obilježili jednu epohu Sarajeva

443

Pedeset godina zajedničkog života ove godine obilježavaju Suada Kavazović – Mušović, nekadašnja istaknuta primabalerina Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo, i Džemaludin Mušović, fudbaler, trener i selektor.

MARKETING

U čast njihovog jubileja, ali i doprinosa koji su dali bosanskohercegovačkoj kulturi i sportu, u Narodnom pozorištu Sarajevo, u petak, 22. februara s početkom u 19.30, održat će se promocija knjige Suada i Muše: Fudbaler i Balerina, čije autorstvo potpisuju Indira Kučuk Sorguč i Danijel Omerović.

Na multimedijalnoj promociji bit će predstavljeni knjiga, film i izložba, uz prigodan umjetnički program.

Autor ideje za knjigu o fudbaleru i balerini je pokojni novinar Oslobođenja Dinko Omeragić koji je prije smrti napisao prvi dio knjige o bračnom paru Mušović koji predstavljaju fenomen i individualno kao sjajne zvijezde našeg fudbala i baleta ali i zajedno kao bračni par. Neko vrijeme knjiga je stajala kod njegovih sinova Daniela i Darka koji su razvijali i dopunjavali zamisao svoga oca, a projektu se priključila i Indira Kučuk-Sorguč koja je napisala drugi dio knjige i konceptualno uobličila u monografiju.

Također je snimljen i kratki film o njima, živim svjedocima da ljubav pobijeđuje sve i da oba partnera mogu ispuniti sebe i svoje želje uz bezuvjetnu podršku onoga drugoga. Na promociji će se obratiti i lično Suada i Muše.

Suorganizator promocije je Narodno pozorište Sarajevo , kuća u kojoj je Suada Kavazović-Mušović ostavila veliki trag.

 

Visoko.co.ba/Radiosarajevo.ba

Komentari

komentara