Naslovnica Lokalne Teme Sugrađani u a...

Sugrađani u akciji: Visočani traže pomoć za mladića koji zbog nedostatka novca nije mogao završiti fakultet

1077

Proteklih dana među brojnim Facebook profilima građana Visokog proširio se jedan neobičan apel, u kojem je zatražena pomoć za jednog neimenovanog mladića, koji zbog teške finansijske situacije nije mogao završiti posljednju godinu fakulteta.

Riječ je o mladiću koji je želio ostati anoniman, a koji je završio dvije godine Poljoprivrednog fakulteta, nakon čega je zbog teške materijalne situacije bio prisiljen privremeno napustiti fakultet. Ipak, iako je prisiljen raditi teške fizicčke poslove kako bi preživio ovaj mladić nije želio odustati od svog cilja da završi fakultet, zbog čega su mu sugrađani odlučili potražiti pomoć. Inicijator ove akcije je Mirnes Kardaš koji nam je pojasnio da je situacija takva da je mladić bio prisiljen dvije godine pauzirati, zbog čega su mu sada potrebna nešto značajnija sredstva kako bi priveo kraju prvi ciklus studija.

“Ostalo mu je još osam ispita da završi fakultet, ali budući da je pauzirao dvije godine, sada mora plaćati svaki ispit posebno, kao i dodatnu školarinu za propušteno vrijeme. Kako smo izračunali, za završetak studija potrebno mu je 1.800 KM, a mi smo već do sada skupili jedan dio sredstava”, istaknuo je Kardaš.

Dodao je i kako je riječ o velikom radniku i poštenoj osobi, koja se trudila da prikupi novac za ove svrhe, ali da to nije bio u stanju jer naprosto mora brinuti o goloj egzistenciji porodice.

Nadamo se da će biti dobrih sugrađana koji će odlučiti da pomognu ovom mladiću kako bi ostvario svoj san, a svi koji to odluče mogu se javiti na broj 061/550-297 ili direktno Mirnesu Kardašu.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.