Sukob Le Pen i Macrona na samom početku debate

Kandidat za predsjednika Francuske Marin le Pen sukobila se na samom početku televizijske debate sa svojim rivalom Emanuelom Macronom oko načina rješavanja problema posustale francuske ekonomije i otvaranja novih radnih mjesta.

151

Dva predsjednička kandidata suočila su se večeras u televizijskom duelu uoči drugog kruga predsjedničkih izbora u nedjelju, 7. maja.

MARKETING

Le Pen je rekla Macronu, bivšem ministru ekonomije i bankaru, da on želi da se primjenjuje zakon najjačeg.

Ona je rekla da su potrebne radikalne promjene da bi se smanjila stopa nezaposlenosti od 10 odsto, javio je AP.

Dva kandidata izrazila su različite stavove i o pitanju rješavanja 25-časovne radne sedmice. Le Pen smatra da ovo pitanje treba da se rješava unutar sektora, a ne kompanije.

Prema njenim riječima, stavovi Makrona u ovom domenu su “bratoubilački”, jer usmjeravaju jednu grupu, klasu ili kompaniju da se bori protiv druge.

Le Pen je optužila Makrona da je kandidat globalizacije i da je sve to izrežirao odlazeći predsjednik Hollande.

Nakon što je Le Pen rekla da Macron nije spriječio prodaju velikih francuskih kompanija stranim firmama, Macron je naglasio da se ona nije valjano pripremila za debatu i da očigledno ne poznaje ekonomiju.

Iako prema posljednjim podacima javnog mnjenja, Macron vodi ispred Le Pen, ta razlika je umanjena u posljednjih nekoliko dana.

Oko 18 odsto glasača i dalje je neopredijeljeno za koga da glasa. Cilj oba kandidata je da pridobije ovih 18 odsto, navodi BBC.

vijesti.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara