Šuman objavio širi spisak za EP, među pozvanima Tatar i Toromanović

410

Evropsko prvenstvo u rukometu je sve bliže, a Bilal Šuman je objavio spisak reprezentacije Bosne i Hercegovine za ovo veliko takmičenje, na kojem je igranje Zmajeva još uvijek pod znakom pitanja. Rukometni savez BiH je u velikim finansijskim problemima, a za odlazak na EP je potrebno još nešto više od 100.000. Evropsko prvenstvo će početi 10. januara, a na spisku Bilala Šumana se nalazi 28 igrača, među kojima je i Visočanin Edin Tatar, te jedan trenutni igrač Bosne Vispak, Muhamed Toromanović:

MARKETING

Spisak igrača izgleda ovako: Nebojša Grahovac, Benjamin Burić, Edin Tatar, Tomislav Nuić, Alen Ovčina, Enes Keškić, Srđan Predragović, Senjamin Burić, Muhamed Toromanović, Nikola Prce, Mirsad Terzić, Mirko Herceg, Josip Perić, Marko Panić, Dejan Malinović, Igor Mandić, Ibrahim Haseljić, Dino Hamidović, Admir Ahmetašević, Gafar Hadžiomerović, Saša Puljizović, Elmir Građan, Ivan Karačić, Marin Vegar, Edin Klis, Marko Tarabochia, Muhamed Zulfić i Vladimir Vranješ.

Zanimljivo, naš tim je jedini na čijem spisku na stranici EHF-a nema podataka o visini, težini i poziciji na kojoj igraju rukometaši…Konačni spisak će biti skraćen na 16 imena, a rivali BiH u grupnoj fazi su Francuska, Norveška i Portugal.

 

Komentari

komentara