Suspendirana dvojica policajaca iz Kaknja zbog sumnje da su pijanog vozača, koji je skrivio stravičnu nesreću, pustili na autoput

3842

Policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Semir Šut suspendovao je dvojicu policajaca do okončanja postupka u kojem se sumnjiče da nisu djelovali adekvatno neposredno prije nesreće koja se dogodila na autoputu A-1 Zenica – Kakanj kada su poginule dvije osobe.

MARKETING

Glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Alić za Klix.ba je izjavila da je u toku unutrašnja kontrola i istraga kako bi se utvrdile sve okolnosti i propusti koje su učinili policijski službenici te kobne noći prilikom kontrole vozila koje se pogrešno uključilo na autoput A-1 u Kaknju i skrivilo nezgodu u kojoj su smrtno stradale dvije osobe.

Dvije osobe smrtno stradale u saobraćajnoj nesreći na autoputu kod Kaknja

Naime, policajci su navodno te noći kontrolisali vozilo i pored toga što su vidjeli da je vozač u alkoholiziranom stanju, pustili su ga da nastavi vožnju, a čak su mu prema nekim saznanjima pomogli i da preuzme karticu s naplatne kućice.

Utvrđeno da se Škoda kretala u suprotnom smjeru na autoputu, u BMW-u poginuo mladi muzičar

Nesreća se dogodila 31. augusta u mjestu Tičići kod Kaknja, istragom je utvrđeno da se Škoda kretala u suprtnom smjeru autoputem od Kaknja prema Zenici.

 

Visoko.co.ba/Klix.ba

Komentari

komentara