Susret lidera HDZ BiH i SBB-a: Šta će dogovoriti Čović i Radončić?

Kriza vlasti

319

Na poziv Dragana Čovića, predsjednika HDZ BiH danas će biti održan sastanak sa Fahrudinom Radončićem, predsjednikom SBB-a na kojem će razgovarati, kako je to ranije kazao Čović, o mogućem ulasku SBB-a u vlast nakon što je DF napustio koaliciju sa SDA i HDZ-om, piše bh. novinska agencija Patria.

MARKETING

Iako su iz SBB-a izdali saopćenje u kojem navode da „predsjednik SBB-a nema namjeru razgovarati o bilo kakvim ulascima SBB-a u vlast“, poznato je kolika je želja Čovića da ova stranka uđe u koaliciju.

– SBB u ovom trenutku nema nikakvih ambicija da ulazi u vlast na bilo kojem nivou, da bude zamjena za DF ili da isključuje SDA iz vladajuće koalicije – navedeno je u izjavi za medije Omera Čevre, potrparola SBB-a.

– Treba s ljudima razgovarati i ja sam zagovornik da SBB bude dio parlamentarne većine, ali ja sam zagovornik toga od 10. mjeseca. Trebamo međusobno razgovarati i ja ću lično razgovarati sa predsjednikom SBB da li na sličan način vidimo napravljene planove, prošlo je  osam mjeseci, prođe li još šest možemo reći da smo napravili fijasko od izbornih rezultata jer nismo ništa ponudili narodu koji nas je izabrao – kazao je Čović prošle sedmice.

No, s druge strane, predsjednik SDA Bakir Izetbegović ne želi ni čuti o ulasku SBB-a i u svojim izjavama još uvijek DF naziva „koalicionim partnerom“ iako je DF jasno rekao da je opozicija.

Jučer je to još jednom potvrđeno na pres konferenciji gdje su pozvali federalnog premijera Fadila Novalića da podnese ostavku ili da započne proces pravljenja nove parlamentarne većine.

Komentari

komentara