Susreti svih udruženja Slovenaca u Zenici

97

Udruženje iz Zenice bilo je domaćin susreta svih udruženja Slovenaca iz Bosne i Hercegovine. Ova udruženja okupljaju Slovence koji su rođeni u ovoj zemlji, ali žive u Bosni o Hercegovini, te one koji su rođeni u našoj zemlji, a porijeklo im je iz Slovenije.
“Želja nam je da se sretnemo, družimo razgovaramo na maternjem jeziku. Ovo su udruženja koja njeguju naš jezik i kulturu”, kazao je organizator ovog susreta, Dragan Gačnik.

MARKETING

Na početku programa otvorena je izložba slika koje su nastale na tradicionalnoj, šestoj koloniji održanoj u Tuzli tokom augusta. Posjetioci su mogli vidjeti 40 slika Slovenskih slikara.
Nakon toga upriličen je program koji je oslikavao kulturu ove zemlje, a za doprinos u radu i organizaciji ovih susreta dodjeljene su zahvalnice, među kojima i Nandinu Škrbiću, direktoru JP Radio – televizija Zenica, te gradonačelniku, u čije ime je zahvalnicu preuzeo savjetnik Armin Mujkić.

Nakon protokolarnog dijela uslijedila je zabava i dobro druženje.

visoko.co.ba/ZEnicainfo.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.