Sutra u 12 časova posebna sjednica o proglašenju vanrednog stanja

529

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je danas da će 12. posebna sjednica Narodne skupštine biti održana sutra u Banskom dvoru u Banjaluci, kako bi zbog aktuelne situacije izazvane korona virusom, bila omogućena potrebna distanca između učesnika zasjedanja.

MARKETING

Kolegijum je na zahtjev Vlade RS usvojio prijedlog dnevnog reda 12. posebne sjednice sa jednom tačkom: Prijedlog Odluke o proglašenju vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske.

Kolegijum je odlučio da će sjednica biti zatvorena za javnost, a u skladu sa članom 275. Poslovnika, a usvojena je i preporuku da u skladu sa Odlukom Vlade predloži svim narodnim poslanicima da 20 odsto martovske plate uplate u Fond solidarnosti.

“Kako je riječ o individualnoj odluci, svaki narodni poslanik će, ukoliko želi da se odrekne dijela plate, lično da potpiše izjavu o tome”, saopšteno je iz NS RS.

Kolegijum je takođe usvojio zaključak da zbog specifičnosti uslova održavanja sjednice i njenog što efikasnijeg rada neće biti obraćanja gostiju.

 

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara