ZDKSportSve izvjesnije da je Eldin Vrače novi predsjednik NK Čelika, poznati i...

Sve izvjesnije da je Eldin Vrače novi predsjednik NK Čelika, poznati i članovi UO

Na inicijativu Gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, održan je sastanak sa predstavnicima navijača i Eldinom Vračetom, najvjerovatnije novim predsjednikom Nogometnog kluba Čelik.

U narednom periodu Vrače bi trebao imenovati svoje saradnike u Upravnom odboru, a nezvanično saznajemo da će u njemu između ostalih biti poznati zenički privrednici Edin Beganović (Kartonaža), Enes Ibrahimagić (Sol Azur i Buena Vista) i Mirsad Čizmo (RM-LH).

Nakon jučerašnjeg sastanka poručeno je kako je novi UO NK Čelik radom spreman popraviti situaciju na Bilinom polju, te je jasno istaknuto da Nogometni klub Čelik mora ostati u elitnom rangu bh. nogometa.

Podsjećamo, ukoliko Eldin Vrače preuzme predsjedničku funkciju, NK Čelik bi nakon više od 2 godine, nakon isteka mandata Senada Sarajlića, trebao imati Upravni odbor i rukovodeća tijela, jer su klubom do sad upravljali “fantomski” Odbori za hitnost i razni v.d. direktori.

SKUPŠTINA KLUBA 5. JANUARA

Nakon više od mjesec dana provedenih u intenzivnim sastancima Komiteta za hitnost ispred Skupštine NK Čelik sa Uredom Gradonačelnika grada Zenica, NGG Za Čelik i grupom zeničkih privrednika dogovoren je termin naredne sjednice Skupštine NK Čelik.

Skupština kluba će se održati 5. januara 2017. godine u 16:30 sati sa dvije tačke dnevnog reda i to:
1. Izbor mandatara za predsjednika Upravnog odbora NK Čelik
2. Usvajanje promjena Statuta u skladu s prijedlozima NGG Za Čelik.

Iskreno se nadam da će delegati Skupštine NK Čelik znati odgovore na izazove koji su postavljeni pred njih ovom sjednicom Skupštine, nakon koje se očekuje potpuno “ozdravljenje” kluba.

Sportski pozdrav, Damir Bradarac, predsjednik Skupštine NK Čelik.

visoko.ba/zenit.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE