Borilački sportovi

Sve je spremno za borilački turnir – Na Ilidžu u subotu stiže devet reprezentacija sa 500 takmičara

Sve je spremno za 11. Međunarodni Kick boxing kup “Wako Grand Prix BiH” za pionire, kadete, juniore i seniore, koji će se u subotu, 23. februara, održati u Kulturno-sportskom centru “Sabit Hadžić” na Ilidži.

Organizator je Kick boxing akademija „Ilidža“ na čelu sa trenerom Nerminom Bašovićem, osvajačem zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2003. godine i najboljim bh. sportistom 2003. godine.

– Do danas imamo ukupno oko 500 prijavljenih takmičara i čak devet reprezentacija. Pored zemalja iz regiona, u subotu na Ilidži publika će imati priliku da vidi najbolje borce iz Moldavije, Mađarske, Luksemburga i Austrije. Učešće na turniru su najavili osvajači medalja na evropskim i svjetskim prvenstvima, a prijave su otvorene do petka. Na Ilidži će nastupiti najbolji bh. borci i ovo će sigurno biti najkvalitetniji turnir do sada. Eliminacione borbe počinju u subotu od 10 sati, a u 13 sati je planirano svečano otvorenje. Turnir bi trebao biti završen do 19 sati. Pozivamo sve ljubitelje sporta da u subotu dođu na Ilidžu i uživaju u vrhunskim mečevima. Želim istaći da je ulaz na turnir slobodan zahvaljujući našim pokroviteljima Općini Ilidža, Turističkoj zajednici KS i Ministarstvu kulture i sporta KS- kaže Nermin Bašović.

Komentari

komentara

Najnovije

PRATITE NAS NA:
fb128 rss128 tw128 yt128
Iza svakog od nas stoji jedan od nas.
KONTAKT
info@visoko.co.ba
marketing@visoko.co.ba
+387 61 269131
Ulica Musala br. 1

Copyright © 1998-2019 VICOBA d.o.o. Visoko

Na Vrh