Sve prisutniji krivolov na prostoru Zavidovića u vrijeme izolacije

127

Dok je u Bosna i Hercegovina u karantinu i dok se aktivno preporučuju ostanak u kućama, neki su odlučili iskoristiti takvo stanje zarad sticanje vlastite dobrobiti kroz nelegalni lov riba.

MARKETING

Na adresu naše redakcije u proteklih nekoliko dana došlo je više prigovora i video snimaka, a za koje čitatelji tvrde da je riječ o djelima krivolova u blizini Skroza.

Prema njihovim riječima, iz policijske uprave su dobili obavještenje da isto djelo nije u njihovoj nadležnosti, te iz tog razloga građani apeluju na one koji su u mogućnosti da spriječe ove aktivnosti, kao i na ostale građane da odustanu od istih.

Prema Članu 320 Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine: Ko lovi ribu, druge slatkovodne ili morske životinje ili organizme u vrijeme kad je to zabranjeno ili na teritoriji na kojoj je to zabranjeno, ili ko lovi ribu, druge slatkovodne ili morske životinje ili organizme eksplozivom, električnom strujom, otrovom, sredstvima za omamljivanje ili drugim načinom ili sredstvom koji su štetni za njihovo rasplođivanje ili koji su propisima zabranjeni, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.

visoko.co.ba/zdici.info

Komentari

komentara