Sve spremno za drugu po redu utrku “Pyramid trail” u Visokom

424

Iako prijave još uvijek nisu završene, sve je spremno za drugu po redu „Pyramid trail“ utrku koja će biti održana 1.septembra ove godine.

MARKETING

Start i cilj utrke su u predivnom ambijentu jedinstvenog Arheološko-turističkog parka „Ravne 2“, a staza je duga ukupno 14 kilometara.

“Dužina staze iznosi ukupno 14 kilometara, start je u Arheološko-turističkom parku „Ravne 2“, odakle učesnici utrke prolaze kroz Dubrave i Srhinje, a zatim se šumskim putem penju prema Krtnici i preko vrha Bosanske piramide Sunca i Banjaruše vraćaju se u park „Ravne 2“ gdje je i ciljno mjesto. Ove godine očekujemo oko 150 učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine, a možda ta brojka bude i veća, jer do ovog trenutka je prijavljeno 140 učesnika, a prijave su otvorene do 26.augusta”, kazala nam je jedna od organizatorica, Irma Zerdo.

Učesnici se mogu prijaviti preko sajta www.stotinka.hr, prijave su besplatne, limit utrke je 4 sata, a staza nije pretjerano zahtjevna i teška, pa se mogu prijaviti i oni koji se žele prvi put okušati u trail trčanju.

“Ove godine imamo i zanimljive nagrade, pa ćemo tako prvoplasiranu učesnicu i učesnika nagraditi vrijednim umjetničkim djelima visočke umjetnice Hasne Efendira. Nakon utrke za sve učesnike i posjetioce bit će uprilično i druženje u parku „Ravne 2“ uz koncert, a taj dan će biti održan i mini sajam na kojem će se predstaviti mali obrtnici, čije proizvode će prisutni gosti moći i probati”, pojasnila nam je Zerdo.

Komentari

komentara