Svečana sjednica AM SDA Visoko povodom 30. godišnjice osnivanja Muslimanskog omladinskog saveza

283

Ovih dana, Asocijacija mladih SDA obilježava veliki jubilej, 30 godina aktivnog postojanja i rada. Prije 30 godina osnovan je Muslimanski omladinski savez (MOS), preteča Asocijacije mladih.

MARKETING

Tim povodom, AM SDA Visoko večeras je organizovala svečanu sjednicu sa dosadašnjim predsjednicima MOS-a i AM SDA u Visokom.

“Ne postoji mnogo organizacija, a posebno ne omladinskog aktivizma, koje imaju ovako bogatu prošlost koja je obilježena dramatičnim događajima uz koje se budio i uspravljao jedan narod.  U prethodnom periodu smo dokazali da se na nas mlade može i treba računati i da ćemo uvijek biti tu da služimo našem narodu. Počašćen sam da mogu kao pojedinac i predvodnik omladinske organizacije učestvovati u obilježavanju ove velike godišnjice. ” istakao je Almir Ljeskovica sadašnji predsjednik AM SDA Visoko.

Nakon uvodnih obraćanja, dosadašnjim predsjednicima su uručene zahvalnice za nesebičan rad i doprinos u razvoju MOS-a i AM.

Tako su zahvalnice uručene: Sabahudinu Limi, Edinu Limi, Nerminu Česoviću, Edinu Meci, Nerminu Buki, Sabahudinu Čehajiću, Mirzi Ganiću, Amilu Neimarliji i Emini Jusić.

Prvi predsjednik MOS-a u Visokom Sabahudin Limo, uručio je sliku Asocijaciji mladih SDA Visoko u znak zahvalnosti što ne zaboravljaju prošlost i održavaju sjećanje na svoje prethodnike.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.