Naslovnica Lokalne Teme Kultura Svečano otvor...

Svečano otvoren ovogodišnji „Summer Solstice Festival“ u parku „Ravne 2“

415

Pozdravnim govorom programske direktorice Parka „Ravne 2“, Azre Ohran Zubić, kao i direktora Fondacije, dr. Semira Osmanagića, u četvrtak 20.juna svečano je otvoren četvrti po redu „Summer Solstice Festival“, ljetni festival u organizaciji Fondacije, koji se održava u prekrasnom ambijentu parka „Ravne 2“.

– Čast nam je i zadovoljstvo i ove godine okupiti brojna muzička imena, ali i eminentne goste koji će tokom trajanja festivala održati i brojna zanimljiva predavanja. Također, svake godine festival ima i svoj radni dio, odnosno brojne radionice, kao i sajamski dio gdje ove godine imamo 50 izlagača sa raznoraznim proizvodima, od organske i zdrave hrane, preko kristala i dragog kamenja, meda i pčelinjih proizvoda, pa do suvenira.

Kao što se razvija projekat istraživanja, kao što se razvija i raste i ovaj naš predivni park „Ravne 2“, tako iz godine u godinu imamo cilj i da festival koji se događa u parku bude sve veći, sa značajnijim imenima i da u godinama koje su pred nama, izraste u regionalno poznati festival, a da se, kao što se Nova godina dočekuje u Sarajevu i velikim regionalnim centrima, ljeto dočekuje u Visokom, u srcu Bosne i Hercegovine i Bosanske doline piramida. – kazala je nakon otvorenja Ohran Zubić.

Publika, koja se odlučila četvrtak popodne i uveče doći u park „Ravne 2“, imala je priliku uživati u izvedbama ljubljanskog centra „Manas“, a nakon toga se i fino razdrmati uz velike svjetske muzičke hitove, u izvedbi sjajnog benda „Angie and the Orbs“. Šlag večeri je bio nastup sarajevskog benda „Sarr E Roma“, a ono što je falilo prvoj noći festivala jeste samo malo veći broj publike, pa tako ovom prilikom i poziv ljubiteljima muzike, ali i prirode, da u narednim danima dođu do Parka „Ravne 2“ i uživaju u bogatom festivalskom programu koji je pripremila Fondacija.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.