Naslovnica BiH Privreda Svečano potpi...

Svečano potpisan ugovor između Austrijske razvojne banke i Preventa BH

147
“Slijedeći strategiju održivosti Raiffeisen grupacije, kao ključnu komponentu poslovne politike, kontinuirano nastojimo biti fer i pouzdan partner našim klijentima te im ponuditi adekvatna rješenja u skladu s razvojem njihovog poslovanja. Stoga me posebno raduje što smo bili u prilici dati svoj doprinos te što je Austrijska razvojna banka prepoznala kvalitet našeg dugogodišnjeg klijenta Prevent BH s kojim je uspostavila saradnju. Ujedno prepoznala je i važnost našeg tržišta u smislu daljeg razvoja privrede, tako i održivog ekonomskog rasta i rasta zaposlenosti”, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

On je dodao da je na taj način Austrijska razvojna banka u Raiffeisen banci pronašla partnera kada je riječ o ciljanom izboru klijenata i investicionih projekata na bh. tržištu.

“Stoga čvrsto vjerujem da će naša zajednička saradnja biti nastavljena i u budućnosti”, poručio je Dobnigg.

Pronalazak strateških i finansijskih partnera je jedinstvena usluga koju je Raiffeisen banka u prilici ponuditi svojim klijentima na bh. tržištu kroz odjel Investicionog bankarstva.

“Drago nam je da je Austrijska razvojna banka prepoznala značaj BiH kao mjesta gdje želi ulagati i zajedno sa privatnim sektorom razvijati bh. privredu, te izabrala Prevent grupaciju kao strateškog partnera za takvu misiju. Potpisivanjem ugovora danas, stvorili smo preduvjete za dodatno širenje Prevent grupacije i otvaranje preko 500 novih radnih mjesta na različitim lokacijama u BiH”, izjavio je Haris Rahman, predsjednik Uprave Prevent BH, te dodao kako vjeruje da će ovo biti samo početak ulaganja Austrijske razvojne banke u BiH kako bi sa vodećim kompanijama kreirali održivost i jačali bh. privredu i društvo.

Podrška Austrijske razvojne banke neće imati značajan utjecaj samo na dalji razvoj Preventa BH, nego će biti značajna za rast i razvoj područja na kojima će biti prošireni proizvodni pogoni ove kompanije. Novim investicionim projektima će se kreirati pozitivni proizvodni i izvozni efekti za nekoliko industrija u BiH.

“Kreiranje radnih mjesta i adekvatnih uslova za rad jedan je od ciljeva održivog razvoja i ujedno glavni cilj Austrijske razvojne banke. Posao koji osigurava stabilan prihod ključan je za kreiranje boljih životnih uslova i obezbjeđuje mogućnosti za dalje unapređenje. S Preventom BH smo pronašli partnera u Bosni i Hercegovini, jednoj od naših ciljanih zemalja, s kojim možemo dati doprinos unapređenju zapošljavanja te postizanju ovog važnog cilja”, izjavila je Andrea Hagmann, član Izvršnog odbora Austrijske razvojne banke.

Ulaganje Austrijske razvojne banke na tržištu Bosne i Hercegovine je pozitivan signal i za druge investitore, te predstavlja značajnu osnovu za daljnji razvoj bh. preduzetništva.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.