Svi su ga znali kao Butterbeana: Debeli ćelavac se u ringu nije plašio nikog

180

Ljubitelji borilački vještina sigurno se sjećaju imena Butterbean.

MARKETING

To je bio nadimak američkog borca imena Eric Esch, apsolutne legende borilačkog sporta koji se isprobao u gotovo svim poznatim disciplinama.

Butterbean je oduvijek privlačio pažnju svojim izgledom. Bio je to debeli ćelevac visine 182 centimetra i težine od preko 190 kilograma, a radi se o čovjeku koji se okušao u boksu, kickboxu i MMA-ju.

I imao je odlične nastupe gdje god da se pojavio. Počeo je s boksom 1994. godine i do 2013. kada je završio karijeru odradio je ukupno 91 meč i čak je njih 77 dobio. Naravno, nikada nije bio šampion pozantih organizacija, ali je imao IBA pojas superteške kategorije.

U kickboxu je ostvario učinak od tri pobjede i četiri poraza. Vrijedi izdvojiti meč protiv čuvenog Mikea Bernarda u kojem je nokautiran, a zatim je došlo vrijeme i za MMA.

Tamo se dobro snalazio i otišao je u penziju s pozitivnim omjerom 17-10-1, a zatim se okrenuo filmskim aktivnostima.

Kako je dobio značku zamjenika šerifa u gradu Jasperu u Alabami, iskoristio je to da započne rijaliti program Big Law i stigao je na Investigation Discovery.

Bilo je tu još nekoliko epizodnih uloga na filmovima i TV serijama. Međutim, danas 53-godišnji Esch je odlučio da živi nešto mirnijim životom, no spreman je saslušati sve ponude koje mu dolaze.

Treba zaraditi nešto novca i za stare dane. Borbe mu nisu donijele previše i njegovo bogatstvo se trenutno procjenjuje na ‘samo’ 500 hiljada dolara.

Butterbean će sigurno ostati upamćen kod svih ljubitelja borilačkog sporta jer je bio istinska mrcina koja zna udariti.

Visoko.co.ba/sportsport.ba

Komentari

komentara