Naslovnica Sport Borilački sportovi Taekwondo kol...

Taekwondo kolektiv „Bosna“ Visoko otvorio desetu, jubilarnu sekciju u Gračanici

260

Taekwondo kolektiv „Bosna“ u četvrtak, 26.septembra otvorio je jubilarnu, desetu po redu sekciju, odnosno ispostavu kluba, ovaj put u Gračanici. Tim povodom je upriličena i prezentacija vještina polaznika i članova ovog izuzetno uspješnog kolektiva, kojoj je prisustvovao veliki broj djece, ali i roditelja, koji su izrazili interes za upis u sekciju Gračanica.

– Ovo je naša deseta sekcija, a imamo sekcije u četiri grada, Visokom, Kiseljaku, Varešu i Brezi. I ranije smo imali sekciju u Gračanici koja je zbog reorganizacije unutar kluba jedno vrijeme bila dislocirana, a evo sad smo ponovo tu, a nadamo se, po ovome što smo imali priliku da vidimo, da će ovo biti jedna od masovnijih sekcija koje imamo.

Kako sam već kazao zastupljeni smo u četiri grada, a naš kolektiv trenutno okuplja preko 300 članova, što je zaista brojka za divljenje, konstantno se širimo, a uz širenje pravimo i sjajne rezultate, a također bih spomenuo kako svoje starije članove usmjeravamo i u trenerske vode, tako da je budućnost našeg kolektiva sasvim sigurno izuzetno svijetla, a ovu priliku koristim za poziv djeci i roditeljima da postanu članovi našeg uspješnog kolektiva – kazao je trener i predsjednik TKD „Bosna“, Edin Kajević.

Kajević je gostovanje u Gračanici i gračaničkoj osnovnoj školi iskoristio i za dodjelu zahvalnica direktorici i pedagogici ove školske ustanove.

– Nama je zaista čast da smo mogli ugostiti članove TKD „Bosna“ i vidjeti njihove prezentacije i ono što uče na svojim treninzima. Nadam se da će i naši učenici postati članovi ovog uspješnog kolektiva i u našu školu donositi medalje i vrijedna priznanja koja donose članove kolektiva. Čast nam je bila ugostiti i trenera Kajevića, kao i mlade nade kolektiva koje iza sebe već imaju zapažene rezultate. – kazala nam je direktorica, Amra Pajt.

 

Viesoko.co.ba/Nusret Smajović

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.