“Tajna broja sedam”, “Tajna iz prošlosti”i “Agape” u Cinema Cityju

Od 29. novembra tri nova filmska naslova stižu na repertoar Cinema Cityja.

69

“Tajna broja sedam” (What Happened To Monday) je triler reditelja Tommyja Wirkola, a glavne uloge u filmu tumače Noomi Rapace, Glenn Close, Willem Dafoe…

Film govori o ne tako dalekoj budućnosti, gdje je zbog prekomjerne populacije i gladi, vlada ograničila porodice na samo jedno dijete. Sedam identičnih sestara, koje su imena dobile po danima u sedmici, živi skriveno te svaki dan jedna izlazi van pod istim identitetom. Međutim, jednog dana se sestra koja izlazi ponedjeljkom ne vrati, a ostale sestre krenu istraživati njen nestanak.

“Tajna iz prošlosti” (Secrets from the past) je drama turskog reditelja Rasita Gorgulua, a u glavnim ulogama su Serkan Senalp, Nataša Petrović i Emir Hadžihafizbegović.

Film prati priču 23-godišnjeg mladića Alija. Nakon što mu biva otkriven genetički poremećaj, saznaje da je usvojen i da su mu biološki roditelji izbjegli iz Bosne i Hercegovine u Tursku tokom rata u Bosni. Dolazi u Bosnu u potragu za njima. U pansionu u kojem odsjeda, upoznaje vršnjakinju Hanu koja mu pomaže u potrazi i čije prijateljstvo prerasta u ljubav.

“Agape” je drama hrvatskog redatelja Branka Schmidta, a glavne protagoniste filma tumače Goran Bogdan, Daria Lorenci Flatz i Ivana Gulin.

Agape je priča o svećeniku pedofilu i ljubavnom trokutu s dvojicom krizmanika: jednim zaljubljenim u njega i drugim za kojim on žudi i gubi kontrolu. Kad ga crkva degradira, a krizmanici istuku, svećenik će krenuti u potragu za najmoćnijom Božjom ljubavi: agape.

klix.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.