Tamna strana Visokog: Frižideri koji plutaju Fojnicom i divlje deponije

520
FOTO by Eko-Viking Visoko

Dugi niz godina jedna od gorućih tema na području općine Visoko jeste nesavjesnost brojnih građana koji određene površine koriste za nelegalno odlaganje otpada. Na ovaj način naša zajednička sredina i priroda bivaju narušene na najgori mogući način, čime pojedinci, svjesno ili nesvjesno, učestvuju u uništavanju budućnosti svoje djece.

MARKETING

Problem nelegalnog odlaganja otpada i divljih deponija naša je tužna realnost i vjerovatno su se mnogi od nas susretali sa takvim pojavama u prirodnim prostranstvima u blizini Visokog. Odlaganje animalnog otpada, veliki broj zagađivača zraka, kao i divlje deponije u ruralnim područjima gdje odvoz otpada nije reguliran na pravi način stvaraju veliki problem, a potencijalno i veliku opasnost za građane ukoliko dođe do širenja zaraznih bolesti u našem gradu.

FOTO by Eko-Viking Visoko

Nakon što smo jučer objavili tekst o nesavjesnom odlaganju otpada u naselju Križ, u neposrednoj blizini urbane gradske zone, koji možete čitati na linku FOTO / Nesavjesni Visočani bacaju otpad gdje stignu, društvenim mrežama su se proširile i fotografije otpada koji pluta rijekom Fojnicom.

Sigurno je da iz dana u dan zagađenost naše prirode raste i pitanje je da li će naša svijest ikada dovoljno porasti kako bismo shvatili da takvim zagađivanjem zapravo uništavamo sopstveno “dvorište” i pravimo loš utjecaj na budućnost naše djece.

Komentari

komentara