Naslovnica BiH Telemedicina ...

  Telemedicina stigla i kod nas: Ljekari iz BiH i dijaspore su vam dostupni gdje god da se nalazite

  U finalnom koraku će vas pozvati ljekar ili će vam poslati odgovore. Imate oko 15 minuta za razgovor putem videokonsultacije. A ako ste poslali upit, dobit ćete odgovor doktora

  136

  Piše: Amera Pašić za Oslobođenje

  Nakon godina provedenih u Švedskoj, Italiji, Francuskoj, Velikoj Britaniji i Belgiji, poslije akademske karijere i rada u Evropskoj komisiji u Bruxellesu, mlada naučnica Hana Ćosić se odlučila vratiti u BiH.

  – Mislim da treba da iskoristim svoja znanja, znanja stručnjaka iz BiH i dijaspore za dobrobit svih Bosanaca i Hercegovaca u BiH i svijetu

  Sa najboljim domaćim software developerima i ljekarima Hana je pokrenula prvu platformu za telemedicinu u BiH, čija vizija je da medicinske konsultacije budu dostupne svima na inovativan i jednostavan način bez obzira na lokaciju.

  – S obzirom na to da imamo neefikasan sistem u BiH, kao i odlazak ljekara iz domovine, ono što mi radimo jeste vrlo jednostavno. Povezujemo najbolje ljekare iz BiH, ali i dijaspore koji pružaju usluge savjetovanja o zdravlju putem Doktor Online platforme.

  Prvi korak je da skinete aplikaciju i logujete se. Potom je potrebno odabrati nekog od doktora na platformi i zakazati videokonsultaciju ili poslati pisani upit. Nakon što opišete svoje simptome i dodate sliku, ako je potrebno, slijedi korak online plaćanja i tada je upit poslan. U finalnom, trećem koraku će vas pozvati ljekar ili će vam poslati odgovore. Imate oko 15 minuta za razgovor putem videokonsultacije. A ako ste poslali upit, na svom mobitelu putem aplikacije ćete dobiti odgovor doktora.
  Preporučujemo Dali su nam krov nad glavom, obrazovanje, državljanstvo

  – Želimo da podijelimo jednu pozitivnu priču o zdravlju, da ekspertizu bosanskih ljekara iz domovine i dijaspore stavimo na raspolaganje i korištenje Bosancima i Hercegovcima u cijelom svijetu. Sve to kroz direktno savjetovanje o zdravlju, ističe Hana uz napomenu da Doktor Online ne pruža konsultacije u hitnim slučajevima u kojima je život pojedinca ugrožen.

  Komentari

  komentara

  Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.