Sastojci:
300 g tjestenine po izboru
konzerva crvenog graha
200 g soka od paradajza
čen bijelog luka
stabljika celera
manja tikvica
so, biber
svjež ili sušen bosiljak
Priprema:
Isjeckajte bijeli luk, propržite ga na maslinovom ulju, pa dodajte isjeckani celer i tikvicu. Dinstajte. Pred kraj sipajte sok od paradajza i grah, začinite po želji i ostavite da se malo krčka. Skuhanu tjesteninu prelijte dobijenom smjesom i ukrasite po želji.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.