Naslovnica Svijet Regija Todorićevi od...

Todorićevi odvjetnici ulažu žalbu na pritvor

28

Odvjetnički tim Ivice Todorića danas ulaže žalbu na rješenje Županijskog suda u Zagrebu kojim je bivšem vlasniku koncerna Agrokor produljen boravak u istražnom zatvoru u Remetincu zbog opasnosti od njegovog bijega iz zemlje, javlja Anadolu Agency (AA).

Hrvatski odvjetnički tim Ivice Todorića u kojem su Jadranka Sloković i Čedo Prodanović najavili su kako će danas uložiti žalbu na odluku kojom je njihovu branjeniku sudac Županijskog suda u Zagrebu Zoran Luburić odredio mjeru istražnog zatvora bez prihvaćanja jamčevine u iznosu od milijun kuna (135.000 eura), koliko je prihvatio sud u Londonu za vrijeme odlučivanja o izručenju Todorića Hrvatskoj.

O žalbi Todorićevih odvjetnika će odlučivati izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu, kao i o mogućoj jamčevini koja bi, s obzirom na iznos od milijardu kuna (135 milijuna eura) za koliko tužiteljstvo Todorića tereti, mogao oboriti dosadašnje iznose zatražene u hrvatskom pravosuđu.

U srijedu Ivica Todorić ide na Županijsko državno odvjetništvo gdje će iznijeti obranu u ovom postupku.

Bivšeg vlasnika koncerna Agrokor Ivicu Todorića tužiteljstvo tereti za pronevjeru više od milijarde kuna iznosa iz tvrtke.

federalna.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.