Naslovnica Lokalne Teme Saopćenja Tokom četvrtk...

Tokom četvrtka u Visokom tri krivična djela: Oštećenje tuđe stvari, oduzimanje tuđe pokretnine i nasilničko ponašanje

276

Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljena su tri krivična djela i to: Oštećenje tuđe stvari, Oduzimanje tuđe pokretnine i Nasilničko ponašanje.    

Nije bilo evidentiranih slučajeva narušavanja javnog reda i mira. 

Izvršeni su uviđaji na licu mjesta dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.       

Policijski službenici kontrolisali su 44 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 20 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene  u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola (2 vozača), upravljanje vozilom bez važeće registracije, nepropisno parkiranje, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepoštivanje obaveza vozača prema pješacima, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.

Na zahtjev građana izvršene su 4 intervencije.

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s posebnim akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.