Naslovnica Lokalne Teme Saopćenja Tokom četvrtk...

Tokom četvrtka u Visokom zabilježeni teška krađa, fizički napad i dvije saobraćajne nesreće

302

Na području PS Visoko za navedeni dan nije prijavljeno je jedno krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojne droge i jedno krivično djelo teške krađe.        

Evidentirana su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira fizičkim napadom na drugog te omalovažavanjem ovlaštenog službenog lica.

Izvršeni su uviđaji na licu mjesta 2 saobraćajne nezgode u kojoj je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.         

Policijski službenici kontrolisali su 33 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 15 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene  u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola (2  vozača ), nepropisno parkiranje, nekorištenje sigurnosnog pojasa, korištenje mobitela prilikom upravljanja vozilom,  neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.

Na zahtjev građana izvršeno je 7 intervencija.

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Visoko.co.ba/PS Visoko

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.