Naslovnica Lokalne Teme Saopćenja Tokom srijede...

Tokom srijede u Visokom zabilježena tuča dvije osobe

165

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 09. 01. 2019. godine:

Na području PS Visoko za navedeni dan nije bilo prijavljenih krivičnih djela.
Evidentiran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira, tučom između dva lica.
Izvršen je uviđaj na licu mjesta jedne saobraćajne nezgode u kojoj nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
Policijski službenici kontrolisali su 63 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 11 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje vozilom bez važeće registracije, nepropisno parkiranje, nepoštivanje obaveza prema pješacima, neposjedovanje potrebne zimske opreme i dr.
Na zahtjev građana izvršeno je 5 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s posebnim akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu i važnost registracije vozila.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.