Top 20: Ove kompanije iz Visokog su ostvarile milionske prihode i dobiti u 2020. godini

555
Ilustracija / Foto: Tarik Hodžić
Ilustracija / Foto: Tarik Hodžić

Kompanije u Zeničko-dobojskom kantonu ostvarile su 2020. godini 6,3 milijardi KM prihoda, dok je dobit iznosila čak 399,6 miliona KM, što je znatno više nego 2019. godine kada je iznosila 177 miliona KM, piše portal Akta.ba.

MARKETING

Broj firmi koje su predale izvještaj je 2.891, koje su prošle godine imale 54.161 prosječan broj radnika.

Na listi TOP 20 kompanija po prihodu nema značajnijih promjena. Prvo mjesto po ostvarenom prihodu zauzeo je zenički ArcelorMittal koji je uprkos pandemiji i gubicima iz prethodnih godina ostvario 610 miliona KM.

Na listi se ove godine našla kompanija Prevent CEE i to na trećem mjestu. Ista kompanija je zauzela prvo mjesto po ostvarenoj dobiti i to 35,9 miliona KM.

Visoko.co.ba / Akta.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.