Toyota Raize izgleda više sportski zahvaljujući TRD-u i Modellisti

52
Toyota je predstavila SUV Raize ove sedmice, a već sada ga TRD i Modellista “bombarduju” poboljšanjima zbog kojih ovaj model kraći od četiri metra izgleda agresivnije.

TRD se fokusirao na eksterijer te kupcima nudi novi prednji spojler u mat crnoj boji s kontrasnim crvenim ukrasima. PRagovi su također u dva tona, a isto važi i za stražnji branik. Iako mnogi cijene body kit, zbog njega Raize gubi na klirensu.

Crvene i crne naljepnice u donjem dijelu vrata te na vratima prtljažnika se također mogu dodati, kao i lajsna na prednjem braniku. TRD-ove oznake su prisutne u unutrašnjosti uključujući sjenila, zaštitu ručki na vratima te crveno start/stop dugme.

Modellista također ima šta ponuditi. Tu su branici koji se više ističu, paragovi te novi naplaci od legura veličine do 18 inča. U ponudi su dvostruki završeci izduvnih cijevi koji su možda malo previše jer Raize pokreće trocilindrični 1,0-litarski turbobenzinac. Ponuda je bogata i nudi se sve od rešetke hladnjaka, preko krovnog spojlera pa do lajsne na vratima prtljažnika. Modellista ima dva body kita kreirana specijalno za “minijaturni RAV4”, a to su Elegant Ice Style i Advanced Blast Style. Oba sadrže različite komponente za eksterijer.

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara