Toyotini hibridi i pickup Hilux će dobiti Gazoo Racing tretman

47
Uzbudljivim vozilima kao što su GR Super Sport, Corolla GR Sport i GR Supra GT4 Concept, japanska kompanija nagovještava šta to donosi budućnost kada je riječ o njenim automobilima visokih performansi. U narednim godinama nas čeka mnogo toga.

Toyotin šef za prodaju i marketing u Evropi, Matthew Harrison, potvrdio je da će kompanija raditi na performance verzijama svojih temeljnih modela koji će uključivati čak i hibride te Hilux, a to zvuči obećavajuće.

MARKETING

“Pokušavamo izgraditi očigledniju vezu s Gazoo Racing brendom te će zbog toga svi naši temeljni modeli imati GR Sport verzije. Neki hibridi će imati GR oznaku”, izjavio je Harrison.

Predsjednik Toyota Gazoo Racinga Shigeki Tomoyama je nedavno otkrio da lobira za GR verziju pickup modela Hilux. Ako ovaj projekt dobije “zeleno svjetlo”, bit će inspirisan Toyotinim pickupom koji je slavio na Dakaru.

U suštini, Toyota planira imati tri nivoa performance vozila. Osnovni nivo će podrazumijevati GR modele s vizuelnim promjenama, nešto poput Volksagenovih R-Line i Fordovih ST-Line modela, a iznad toga će biti “pravi” GR modeli sa “značajnim poboljšanjem performansi”. U vrhu ponude će biti GRMN modeli.

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara