Tragom vijećničkih inicijativa, Admir Babić (SDP): Instalirati horizontalni usporivač brzine na lokalnom putu Mulići-Bosnići

205
Admir Babić (GO SDP BiH Visoko)
Admir Babić (GO SDP BiH Visoko)

Na posljednjoj održanoj sjednici Gradskog vijeća sam inicirao uređenje lokalnog puta Mulići-Bosnići, MZ Arnautovići.

MARKETING

Lokalni put Mulići-Bosnići prolazi kroz gusto naseljeni lokalitet i spada u relativno frekventne soaobraćajnice. S obzirom da cijelom svojom dužinom ima pregledne pravce od stotinu i više metara, na kojima neodgovorni vozači razvijaju brzinu i preko 80 km/h, što predstavlja stalnu opasnost za sve pješake, a posebno za djecu i starije osobe. Ovo sam posebno naglasio, jer u blizini puta nalaze se dva igrališta za djecu i mlade. Inicirao sam hitno instaliranje horizontalnih usporivača brzine, koji će povećati sigurnost svih učesnika u saobraćaju. Zatim da se izgradi adekvatna pjesačka staza ili trotuar da se pješaci mogu nesmetano kretati.

DOSLJEDNO S KARAKTEROM!

Izvor: FB Page Admir Babić / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.