Tragom vijećničkih inicijativa, Admir Babić (SDP): Iniciram uređenje lokalnog puta Arnautovići-Mulići

279
Admir Babić (GO SDP BiH Visoko)
Admir Babić (GO SDP BiH Visoko)

Lokalni put Arnautovići-Mulići prolazi kroz gusto naseljeni lokalitet i spada u relativno frekventne soaobraćajnice. S obzirom da cijelom svojom dužinom ima pregledne pravce od stotinu i više metara, na kojima neodgovorni vozači razvijaju brzinu i preko 100 km/h, što predstavlja stalnu opasnost za sve pješake, a posebno za djecu i starije osobe.

MARKETING

Iniciram hitno instaliranje horizontalnih usporivača brzine, koji će povećati sigurnost svih učesnika u saobraćaju.

Zatim iniciram izgradnju autobuskog stajališta, da djeca i sve druge osobe prilikom izlaska iz „izmišljenog stajališta“ ne bi morali pretrčavati ulicu po kojoj saobraća veliki broj automobila. Zatim da se izgradi adekvatna pjesačka staza ili trotoar da se pješaci mogu nesmetano kretati.

Popraviti saobraćajno ogledalo, koje se nalazi ispod željezničkog mosta na nepreglednoj raskrsnici (koje je odmah razbijeno nakon postavljanja), kojim će se smanjiti šanse za saobraćajne nesreće. Sanirati rupe po putu, naročito na potezu prije Mulića, da se mještani ne moraju samorganizirati i popravljati, iako je prije par godina pušten u promet ovaj dio puta.

Molim vas da se što hitnije izvrši čišćenje kanalizacionih sistema, jer često dolazi do začepljenja istih. Završiti rasvjetu duž cijelog ovog puta, kao i postavljanje nadzornih kamera, posebno na mjestima gdje se stvaraju divlje deponije (šetnica Brod, obala rijeke Bosne, obala rijeke Gorušice).

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.