Tragom vijećničkih inicijativa i pitanja, Zijada Smailagić (SDA): Iz budžeta Grada Visoko subvencionirati ekonomski neisplative lokalne autobuske linije

673
Zijada Smailagić

Podnosim inicijativu da se iz budžeta Grada Visoko subvencioniraju ekonomski neisplative lokalne autobuske linije, zbog interesa građana i njihove povezanosti sa Gradom.

MARKETING

Obrazloženje:

Mještanima sela Šošnje ukinuta je redovna autobuska linija. Objašnjenje iz Poslovnice „Centotransa“ Visoko je da im linija nije rentabilna. Obzirom da je selo Šošnje izuzetno udaljeno od centra Grada, u budućnosti možemo očekivati ukidanje redovnih autobuskih linija i drugim udaljenim selima

S obzirom na navedeno, predlažem da se uvede subvencioniranje ekonomskih  neisplativih autobuskih linija kako bi autobuski prevoz bio dostupan za sve građane, a naročito za đake, penzionere i socijalno ugrožene kategorije. U protivnom, navedenim mjestima, prijeti iseljavanje stanovništva zbog nemogućnosti organizovanja normalnog života.

U ime mještana sela Šošanje, molim Gradsku upravu da u što skorije vrijeme sufinansira i vrati redovnu autobusku liniju Visoko – Šošnje.

Komentari

komentara