Tragom vijećničkih inicijativa i pitanja, Zijada Smailagić (SDA): Skinuti sa JU „Dom zdravlja“ Visoko naziv privatne poliklinike i staviti obilježje našeg Doma zdravlja

2438

Podnosim inicijativu, da se sa JU „Dom zdravlja“ Visoko skine naziv privatne poliklinike, sa mjesta gdje treba da stoji obilježje našeg DZ, i stavi naziv, JU“ Dom zdravlja“ Visoko.

MARKETING

Obrazloženje:

Ustupanjem jednog dijela prostora u nekadašnjem porodilištu DZ Visoko, privatnoj poliklinici „Dr.Strika i otvaranjem jedne dislocirane jedinice sa CT-om i ultrazvučnom dijagnostikom, poliklinike „Dr. Strika iz Zenice, na mjestu gdje treba da stoji naziv naše ustanove, naulazu Doma zdravlja je stavljen naziv privatne poliklinike.Obzirom da je svim dosadašnjim menadžmentima promaklo da stave obilježje ustanove, nije se smjelo dozvoliti da na tom mjestu stoji ime privatne poliklinike. Korisnici naše ustanove su prilično zbunjeni zbog tog natpisa i navodi ih na razne sumnje o odnosu DZ sa poliklinikom „Dr. Strika.

Molim odgovorne i nadležne, da tu nepravilnost isprave i da na ulazu u DZ, gdje je u svim drugim zdravstvenim ustanovama istaknut naziv matične ustanove, skinu naziv privatne poliklinike i stave naziv JU“ Dom zdravlja“ Visoko.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.