Tragom vijećničkih inicijativa, Kemal Mušinbegović (SDA): Neka nam policija kaže ko je zapalio kuću Dinke Omanović i auto JP Visoko Ekoenergija

2220

Na posljednoj održanoj sjednici Gradskog vijeća Visoko vijećnik SDA Kemal Mušinbegović postavio je dva vijećnička pitanja, a oba su adresirana na PS Visoko i vezana za paljevine auta i kuća. Konkretno Mušinbegović je tražio da policija izvjesti javnost šta se dešava u slučajevima nedavne paljevine službenog automobila JP “Visoko Ekoenergija” kao i za paljevinu kuće Dinke Omanović.

MARKETING

Nevjerovatno je da jedan šumar otkrije i prijavi borca ARBiH, koji je da bi prehranio svoju porodicu, usjekao 10 metara drva i za to odležao tri mjeseca zatvora, a da kriminalci koji nam pale auta, dilaju drogu i truju nam djecu, slobodno šetaju gradom i rijetko kad budu otkriveni i procesuirani.

Još je veći apsurd kada se taj isti borac prozove javno imenom i prezimenom, dok je identitet kriminalaca zaštićen i ne iznosi se u javnost. Gospodo draga, ovi problemi neće sigurno nikoga od nas zaobići ako ih budemo gurali pod tepih. Sutra može biti zapaljeno moje vozilo, vozilo šefa policije ili nekoga trećeg. Zato se moramo svi maksimalno angažovati i dati svoj doprinos na otkrivanju i sprečavanju svakog oblika kriminaliteta na području našeg grada.

Ja zahtijevam da se što prije otkriju počinioci paljevina motornih vozila i privatnih objekata i da znamo imenom i prezimenom ko su ti kriminalci koji nam ugrožavaju i uništavaju imovinu i naše živote. Stoga na ovoj sjednici upućujem dva vijećnička pitanja MUP-u ZDK i PS Visoko.

1.pitanje:

Dokle se stiglo sa istragom a vezano za paljevinu službenog motornog vozila JP “Visoko Ekoenergija” koja se desila nedavno u Visokom?

2.pitanje:

Da li je obustavljena i stavljena a/a istraga o paljevine privatne kuće Dinke Omanović u Radinovićima? Ako nije, molim vas da mi odgovorite u kojoj fazi je navedena istraga radi poduzimanja narednih koraka.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.