Politika

Tragom vijećničkih inicijativa, Mirela Mateša Bukva (SDA): Pokrenuti krivičnu odgovornost za sve koji su učestvovali u procesu privatizacije budžetskih stavki

Nakon što je postavila vijećničko pitanje, vijećnica SDA u OV Visoko Mirela Mateša Bukva podnijela je i vijećničku inicijativu vezano za kapitalna ulaganja na području općine Visoko koja su prvi put nakon prvih demokratskih izbora u Visokom usvojena bez odluke Općinskog vijeća kao zakonodavnog organa vlasti.

Poštovani,

u skladu sa članom 95. Poslovnika Općinskog vijeća Visoko podnosim inicijativu  da Općinsko vijeće detaljno razmotri zakonski osnov usvajanja Programa kapitalnih ulaganja u infrastrukturu za 2017. godinu  bez saglasnosti Općinskog vijeća, te da u slučaju konstatacije da se radi o zloupotrebi položaja donese Odluka o pokretanju krivične odgovornosti za sve učesnike koji su omogućili i učestvovali u procesu privatizacije budžetskih stavki i trošenja sredstava po vlastitoj želji isključujući Općinsko vijeće kao najviši zakonodavni organ u Općini Visoko.

Upućeno:

Općinskom vijeću (nadležnom radnom tijelu), Nadležnoj službi.

Komentari

komentara

Najnovije

PRATITE NAS NA:
fb128 rss128 tw128 yt128
Iza svakog od nas stoji jedan od nas.
KONTAKT
info@visoko.co.ba
marketing@visoko.co.ba
+387 61 269131
Ulica Musala br. 1

Copyright © 1998-2019 VICOBA d.o.o. Visoko

Na Vrh