Tragom vijećničkih pitanja, Admir Babić (SDP): Na koji način Gradska uprava pomaže proizvođačima malina?

238
Admir Babić (GO SDP BiH Visoko)
Admir Babić (GO SDP BiH Visoko)

Koje aktivnosti Gradska uprava Visoko poduzima prema proizvođačima malina i zainteresovanim građanima kako bi ostvarili maksimalne prinose, te maksimalnu zaradu od uzgoja malina?

MARKETING

                                                                                               Obrazloženje

Uzgoj malina na području Visokog je velikoj grupi poljoprivrednika omogućio da nekoliko poljoprivrednih sezona ostvare značajne prihode. Međutim, zbog velike konkurencije i pada otkupne cijene, ova poljoprivredna grana je počela da bude sve manje atraktivna našim uzgajivačima. U ovoj sezoni se očekuje značajn rast otkupne cijene, što je uvjetovano padom prozivodnje malina u Poljskoj.

Zbog svega navedenog, tražim odgovor od Gradske uprave o do sada poduzetim, te o planiranim aktivnostima za ovu godinu koje imaju za cilj podršku proizvođačima maline na području grada Visokog.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.