Naslovnica Lokalne Teme Tragom vijećn...

Tragom vijećničkih pitanja i inicijativa, Zijada Smailagić (SDA): U kapitalna ulaganja uvrstiti asfaltiranje makadamskih puteva

328

Podnosim vijećničku inicijativu, da se u narednoj godini, u sklopu kapitalnih ulaganja u prioritete uzmu projekti, asfaltiranje makadamskih puteva puteva, u MZ općine Visoko, koji nisu nikada imali asfaltnu mrežu.

Obrazloženje: Poznato mi je da ima krajeva u našoj općini, čiji putevi nisu nisu nikada asfaltirani, i da je stanovništvo u tim područjima u neravnopravnom položaju u odnosu na mjesta gdje postoji prilično uređena putna infrastruktura.

Na 29. sjednici  Općinskog vijeća imali smo priliku čuti od predsjednika Savjeta MZ, pored problema i nedostataka koji su iznijeli  i taj problem.

Mišljenja sam da, Zakonodavna i Izvršna vlast općine Visoko, mora voditi računa o ravnomjernom razvoju svakog dijela svoje općine. Putna komunikacija je jedan od bitnih uslova za život građana!

U cilju stvaranja boljeg životnog ambijenta za svakog stanovnika naše općine, bez obzira gdje živi, predlažem nadležnoj službi, da traži od predsjednika Savjeta MZ, da im dostave projekte sa makadamskim putevima u njihovim MZ, kako bi se mogli uvrstiti u kapitalna ulaganja za 2020. godinu.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.