Visočanin kupio šest GRAS-ovih tramvaja za gotovo 59.000 KM

1723
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) mjesecima pokušava prodati određenu imovinu GRAS-a kako bi namirili dug koji to javno preduzeće ima prema UIO. Na posljednjoj akuciji uspjeli su prodati šest tramvaja i time naplatiti barem dio duga.
Naime UIO je 27. juna organizirao javnu aukciju za prodaju zaplijenjene pokretne imovine GRAS-a kao dužnika. Na aukciju su se prijavila dva ponuđača i to Čelik promet d.o.o. Visoko i Eko-servis d.o.o. Tešanj. Ponuđači su položili depozite, ali su brzo odustali od prve aukcije zbog previsoke cijene.

Isti dan organizirana je i druga aukcija kojoj su ponovo pristupili isti ponuđači.

“Na drugoj aukciji Odbor za prodaju se odlučio za smanjenje cijena za 25 posto u skladu sa zakonskim i podzakonskim propisima i povećanje cijena za 100,00 KM za pokretnu imovinu od rednog broja 1 do rednog broja 6.

Učesnik Eko-servis Tešanj je odustao od druge javne aukcije zbog povećanja cijena za 6 tramvaja po 100,00 KM, dok je drugi učesnik Čelik-promet doo Visoko prihvatio ponuđenu cijenu. Dakle, od ponuđenih 10 tramvaja ukupno je prodano 6 za iznos od 50.100,00 + obračunati iznos PDV-a u iznosu od 8.517,00 KM.

Sada dugovanja GRAS-a zaključno s jučerašnjim danom iznose 26 miliona i 471 hiljadu KM sa kamatom.

Komentari

komentara